A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád

Csodálja meg a festői szépségű Dunakanyart a visegrádi Fellegvárból, látogasson el Európa harmadik legnagyobb templomába, az Esztergomi Bazilikába! A történelmi élmények után a Dunakanyar ékszerdobozának nevezett városban, Szentendrén nyílik lehetőség a Szamos Marcipán Múzeumban és Cukrászdában megismerkedni a cukrászattal és marcipánkészítéssel. Remek nyári program, kár lenne kihagyni! 

 

Időpont Utazás Elhelyezés Ellátás
szeptember 26. luxus autóbusszal szállás nélkül

önellátó

 

Program:

Találkozás 6:15-kor a Centrum mögötti parkolóban, indulás 6:30-kor, utazás rövid pihenőkkel. Érkezés kb. 9 órakor Visegrádra, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Dunakanyarra.

Megtekintjük a Fellegvárat, amit IV. Béla király és felesége épített a tatárjárás után. A hegycsúcsot övező erődítésfalakból, valamint két toronyból és egy lakópalotából álló várból páratlan szépségű fotókat készíthetünk.

Ellátogatunk a Visegrádi Királyi Palotába, egy a 14. és 15. században épült épületkomplexumba is.

Utunkat Esztergomba, a magyar római katolikus egyház központjába folytatjuk.

Az Esztergomi Bazilika 1822-69 között épült klasszicista stílusban. Hossza 118 méter, szélessége 49 méter, magassága az altemplomtól a kupola gömbjéig 100 méter, mellyel Magyarország legnagyobb, Európa harmadik legnagyobb temploma.

Ezt követően a Dunakanyar ékszerdobozának nevezett városban, Szentendrén állunk meg, amely Magyarország egyik legnépszerűbb, Budapesthez közeli turista célpontja. Sétálunk a háromszög alakú Fő téren, melynek közepén találjuk Szentendre egyik fő szimbólumát a Kalmár-keresztet. A Szamos Marcipán Múzeumban és Cukrászdában lehetőség van megismerkedni a cukrászat és marcipánkészítés remekműveivel. Az itt található boltban meg is vásárolhatjuk a Szamos cég termékeit, de kapható még néhány hungarikum is.

Megnézzük a Kovács Margit kerámiamúzeumban a kerámiaművész több száz különös hangulatot árasztó alkotását 11 kiállító teremben.

Egy kis szabadprogramot követően  megkezdjük a hazautazásunkat Miskolcra. Érkezés az esti órákban.

Részvételi díj:
8.600 Ft/fő
miskolci indulással,
mely ár tartalmazza az autóbusz közlekedés és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépőjegyek díját.

Belépők:

Fellegvár:                      Felnőtt:                         1700 Ft

                                     Diák, nyugdíjas:             850 Ft

                                     6 év alatt, 70 év felett:  ingyenes

Királyi Palota:               26-62 év:                     1400 Ft

                                      6-26 év:                        700 Ft

                                      62-70 év:                      700 Ft

                                      6 év alatt, 70 év felett:  ingyenes

Esztergomi Bazilika:                                500 Ft

Kovács Margit kerámiamúzeum:             1400 Ft (fakultatív)

A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek, kismértékben változhatnak.


Felszállási helyek:

Autóbuszaink Miskolcról, a Centrum mögötti parkolóból indulnak. Irodánk felszállási lehetőséget biztosít a menetirányba eső helyeken. Foglaláskor kérjük válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra. 

Ülőhelyek:

Lehetőség van az autóbuszon fix ülőhely vásárlására. Ennek összege 2.500 Ft/fő. Egyéb esetben az ültetés a jelentkezések és a befizetések sorrendjében történik. 

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Ennek megkötése nem kötelező. A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Minden Ft-ban fizetett összeg 3 %-a.

Betegség-baleset-poggyász biztosítás: 

Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításáról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak. A biztosítás díja minden program esetében 430 Ft/fő/nap. 

A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád A lenyűgöző Dunakanyar - Esztergom és Visegrád