Balaton-felvidéki kalandok

Egy kihagyhatatlan Balaton-felvidéki kalandra invitáljuk! A veszprémi Szent Mihály Székesegyház és a keszthelyi Festetics kastély megismerése után a Balaton-felvidék leglátványosabb várához, a szigligeti várhoz látogatunk. Ezután Badacsonyban szőlőskertek, csodálatos panoráma, növénykülönlegességek, Folly Arborétum, finom borok, ételek várnak minket! Tihanyban a Bencés Apátsági Templom megtekintése, Balatonfüreden pedig a lenyűgöző Tagore-sétány látványa nyújt majd felejthetetlen élményt!

 
IdőpontUtazásElh
Időpont Utazás Elhelyezés Ellátás Részvételi díj
szeptember 4-6. luxus autóbusszal Hotel*** félpanzió

59.800 Ft/fő

 

Program
 
1. nap 
Indulás a kora reggeli órákban a Centrum mögötti parkolóból, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés kb. 11:00 órakor Veszprémbe. A pazarul felújított belvárosban gyönyörű műemlék épületek között tehetünk sétát. A várnegyed sétálóutcáján, mely az ország legrégebben fennmaradt barokk utcája, paloták, múzeumok és templomok várják a látogatót. Városnézésünk során megtekintjük a Szent Mihály Székesegyházat, mely évszázadokon keresztül volt helyszíne a magyar királynék megkoronázásának. Délután tovább utazunk Keszthelyre, ahol a Festetics kastélyt látogatjuk meg. A kastély a magyarországi kastélyépítészet remeke! A kastélymúzeumban eredeti, korhű bútorokkal berendezett termek várnak, a festői angolkertben pedig egzotikus növények. A modern múzeumépületben vadászati kiállítást és vasútmodell kiállítást tekinthetünk meg. Késő délután szállások elfoglalása Hévíz környékén.
 
2. nap
Reggeli után ellátogatunk a Balaton-felvidék leglátványosabb várához, a magányos sziklabércen álló szigligeti várhoz, mely végvárként védte a Balatont a török időkben. A bástyákról lenyűgöző kilátás nyílik a Balatonra. A várból lesétálva az Ófalu műemlékvédelem alatt álló utcáit csodálhatjuk, melyek jellegzetes Balaton-felvidéki stílusban épült, öreg, nádtetős házak. Ha Balaton, akkor a Badacsonyi borvidék ugrik be a legtöbb embernek elsőre. A tradicionálisan jó bort kínáló pincék mellett egyre több ígéretes fiatal borászattal találkozunk a hegyen. A délutánt Badacsonyban töltjük, mely a Balaton északi partjának legjellegzetesebb hegye, szoknyájára hangulatos szőlőskertek kúsznak fel. Látogatást teszünk a Folly Arborétumba, mely elsősorban különleges fenyőféléiről ismert, de mára igazi turistakomplexummá fejlődött. Csodálatos balatoni panorámája, növényritkaságai, helyben készült borai, finom ételei és különleges játszóterei minden korosztály számára élményt nyújtanak. Bor és szörpkóstolásra is lehetőség nyílik. Késő délután visszautazunk a Hévíz környéki szállásra.
 
3. nap
Reggeli után Tihanyba indulunk, mely Európa egyik gyöngyszeme. Itt a Balaton-felvidék legismertebb műemlékét, a Tihanyi-félsziget egyik magaslatán épült, kéttornyú barokk gyöngyszemet, a bencés apátsági templomot keressük fel. Megtekinthetjük az apátság latinul írt alapító levelét, mely a legrégebbi ránk maradt magyarországi oklevél. A Belső-tó partján fekvő Levendula Ház Látogató Központban interaktív kiállítást csodálhatunk meg a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula-termesztésről. Ezt követően Tihany gyönyörű sétáló utcájában rövid szabadprogramra nyílik lehetőség. Délután Balatonfüredre, a Balaton északi partjának fővárosába utazunk. Sétálunk a híres parti sétányon, a Tagore sétányon, melynek első fáját a névadó indiai költő ültette 1926-ban, hálából gyógyulásáért. Azóta hírességek sora követte a hagyományt, például Göncz Árpád és Farkas Bertalan. Ezután megtekintjük a Jókai Mór emlékházat, mely 1870-ben épült. Jókai itt írta az Aranyembert, és számos novellát is. Ellátogatunk a több, mint 250 éves múltra visszatekintő Anna Grand Hotelhez. Ez a szálloda ad otthont a legendás Anna-bálnak. Elsétálunk a XX. század elején már nemzetközileg is híres Szanatóriumhoz is. Késő délután hazaindulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.
 
Részvételi díj: 59.800 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedés, a szállást 2 éj Hotel*** és félpanziós ellátás költségét valamint az idegenvezetés díját.
 
Nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek díját és az esetleges üdülőhelyi illetéket.

Felszállási helyek:

Autóbuszaink Miskolcról, a Centrum mögötti parkolóból indulnak. Irodánk felszállási lehetőséget biztosít a menetirányba eső helyeken. Foglaláskor kérjük válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra. 

Ülőhelyek:

Lehetőség van az autóbuszon fix ülőhely vásárlására. Ennek összege 2.500 Ft/fő. Egyéb esetben az ültetés a jelentkezések és a befizetések sorrendjében történik. 

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Ennek megkötése nem kötelező. A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Minden Ft-ban fizetett összeg 3 %-a.

Betegség-baleset-poggyász biztosítás: 

Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításáról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak. A biztosítás díja minden program esetében 430 Ft/fő/nap. 

Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok Balaton-felvidéki kalandok