10 nyomós érv arra miért kell Olaszországba utaznod

Kategória: Utazás,

 
Biztos vagyok benne, hogy legalább száz különféle okot tudok felhozni, miért kellene meglátogatni Olaszországot. Ezt a listát nem nehéz elkészíteni, ám a hely és a rövidség kedvéért tíz igazán jó érvre korlátoztam a listát.
 
Úgy tűnik, hogy az olaszországi látogatás nagyon sok ember bakancslistáján szerepel, csak épp nem tudják merre is kezdjék. Olaszország valóban sokat kínál: látványos városok, ősi romok, csodálatos múzeumok, szárnyaló hegyek, nagyszerű strandok és gyönyörű természeti táj. De ugyanúgy, mint számos más európai országban, fel kell tárnunk, mi teszi Olaszországot egyedivé és méltóvá, hogy a következő úticélunk legyen.
 
 
1. Róma
Valójában a világon nincs még egy olyan város, mint Róma. Míg az olasz főváros egy modern 21. századi város akar lenni, kétségbeesetten megpróbálja megakadályozni, hogy a történelmi romok és emlékművek összeomoljanak. A város igazából egy nagy régészeti ásatás, amely továbbra is kutatja 2800 éves múltját. És a történelem megőrzése továbbra is elsőszámú feladat ennek a 2,8 millió lakosú városnak. A Colosseumon és a Fórumon sétálgatva, ahol valaha Romulus, Julius Caesar és Nero is töltötték idejüket, úgy érezzük, hogy visszaugrottunk az időben.
 
Ha szereted a történelmet, az építészetet, a múzeumokat, a nagyszerű ételeket, a bevásárlást, a történelmi emlékeket és a nagy „gelató” szerelmese vagy, akkor Rómát neked találták ki. A város további előnye, hogy meglátogathatod a Vatikánt is, amely önmagában is csodálatos célpont. 
Ezek a hihetetlen ősi romok és műemlékek valószínűleg nem maradnak örökké, tehát utazz el mihamarabb.
Rómát érintő útjainkat megtalálod itt--> RÓMA
 
 
2. Velence
Velencével egy régi, lagúnába süllyedő város, amit a víz alkalmanként eláraszt. Kérdés, hogy a bolygó melyik más hasonló városa szerepelhet egy ilyen listán, és melyik más város lehet folytonosan a világ egyik legkeresettebb úticélja? Talán mindenki meg akarja látogatni Velencét, mielőtt eltűnik az Adriai-tengerben, és „Velence az elveszett város”-sá válik?
Ha egy igazi wow pillanatra vágysz, akkor látnod kell messziről, miközben közeledsz felé egy hajón. Ezt már csak az odaérkezésed fogja überelni.
Megemlítettem, hogy színes is, tele élettel, csodálatos templomokkal és múzeumokkal, nagyszerű tenger gyümölcseivel, vásárlási lehetőséggel és ez az egyik legszórakoztatóbb hely, amelyet valaha is meglátogattál? A gondolázásról nem is beszélve…
Velencét érintő útjainkat megtalálod itt--> VELENCE
 
 
3. Firenze
Oké, tehát az első három a Róma, Velence és Firenze. Valójában nincs rejtély. Ha az olaszországi látogatóktól megkérdeznék, mi volt a kedvenc olasz városuk, akkor megkockáztatnám, hogy sokan Firenzére voksolnak.
Firenze nagyon sok szempontból tökéletes hely. A város éppen a megfelelő méretű, hogy gyalog is bejárhassuk és Olaszország egyik legélhetőbb városává váljon. Firenze központi eleme kétségkívül a csodálatos Firenzei dóm (olaszul: Cattedrale di Santa Maria del Fiore), melyet nagy hiba volna kihagyni. Ez a település a reneszánsz szülővárosa, tele van művészettel, csodálatos építészettel és a világ egyik legszebb hídja is itt található: Ponte Veccio, emelett az Uffizi képtár, és Michelangelo Dávid szobra is. Mindezek emelik Firenzét a világ legszebb városai közé.
Firenzét érintő útjainkat megtalálod itt--> FIRENZE
 
 
4. Cinque Terre
Noha sokan azt állítják, hogy az Amalfi-partnak fel kell tűnnie ebben a listában, azonban nem tudtam ellenállni annak, hogy a Cinque Terre régiót itt helyezzük a negyedik helyre. Ez az olaszországi gyönyörű tengerparti régió nem véletlenül kerül számos utazási katalógus fedőlapjára. Lélegzetelállító. Öt egyedülálló faluból áll, melyet nehézségektől és távolságtól függően különféle nyomvonalakkal kapcsolódnak össze. Ha a túrázás viszont nem neked találták ki, akkor se ess kétségbe, ugyanis a helyi vonat mind az öt falut összeköti, csakúgy, mint a helyi komprendszer, kivéve a Corniglia-t, amely a tenger felett egy sziklán magasan ül.
A helyi lakosok a lassú tempót részesítik előnyben. Nincsenek üdülőhelyek, csak panziók, apartmanok és kis szállodák. Ha még a tenger gyümölcseit is szereted, akkor minden bizonnyal a megfelelő helyre érkeztél. Az egyetlen megélhetést itt az idegenforgalom, a halászat és mezőgazdasági termesztés a teraszos domboldalon nyújtja. Ha szeretnéd megtekinteni a világ egyik legszebb tengerpartját, akkor vedd fel a Cinque Terre-t a kötelező látnivalók listájába.
Cinque Terrét érintő útjainkat megtalálod itt --> CINQUE TERRE
 
 
5. Val d’Orcia
Toszkána Közép-Olaszország elég nagy területét lefedi, tehát ezt a Val d’Orcia régióra szűkítem. Miért? Gyönyörű lankás dombjai és csodálatos, középkort idéző, dombtetőre épült városai miatt. Olaszország e területe valójában mennyországi táj ciprusokkal, platánsorokkal, szőlőkkel a domboldalakon. Az északi Sienától a keleti Montepulcianoig terjedve, ideértve a Pienzát, a Montalcino-t és a Monticchiello-t is, ez a terület nagyszerű körutazást tesz lehetővé. Fedezd fel ezt a borvidékről és fényképészeti szépségéről híres olasz régiót, mely 2004-ben a világörökség része lett, bár ezt Olaszország számos területéről el lehet mondani.
Toszkánát érintő útjainkat megtalálod itt --> TOSZKÁNA
 
 
6. Étel
Az olasz élmény nagy része kétségkívül az étel. Nem vagyok biztos benne, hogy igazán rossz ételt kaptam Olaszországban, és ez magában foglalja az autópályán tartott pihenőket, vagy a kis talponállókat a városokban. Olaszország különféle régiói mind rendelkeznek saját specialitásokkal, de bárhol is vagy, csodálatos konyhát kínál. Ha pedig lehetőséged nyílik csatlakozni egy otthoni főzésre, akkor nem szabad kihagyni, mivel ezek lesznek életed legjobb ételei. A vidéki vendéglátók közül sokan vacsorát tartanak a vendégek számára, tehát, ha a lehetőséged nyílik, vedd igénybe.
Velence a csodálatos tenger gyümölcseitől kezdve, Cinque Terre és Szicília konyháján át Toszkána házi tésztájáig nem fogsz csalódni az olasz ételekben. Kóstold meg az ízletes szalámikat, sonkákat és sajttálcákat, és mindenképpen próbálj ki egy pesto-s tésztát Cinque Terre-n. 
Pizzát kívánsz? Nem probléma. A hagyományos nápolyi pizza egész Kampánia régióban megtalálható. Ha Szicíliában találod magad, próbálj ki egy arancini-t, mely egy sült rizsgolyóba csomagolt húskészítmény. És desszertként miért ne próbálnád ki a helyi tiramisut vagy egy panna cotta-t fügeszósszal? És ha gyors snackre van szükséged, hogy lehűsd magad, ne felejtsd el a gelato-t, amelyet minden nap szüntelenül lehet enni. 
És persze a bor. Jó házbor nélkül egyetlen olasz étterem sem lenne teljes. Olyan sok csodálatos, helyben készített bor található Olaszországban, hogy mindenhol érdemes kóstolgatni, illetve otthonra is venni.
 
 
7. Emberek
Időnként az olaszokkal felmerül a probléma, hogy türelmetlenek a turistákkal szemben, vagy hogy hírhedtek a rengeteg zsebtolvaj miatt. Személyesen ezt nem tapasztaltam meg, és -őszintén szólva- az olasz embereket meleg és vendégszerető nemzetnek találtam. Ne érts félre, vannak gátlástalan típusok, akik pillanatok alatt lehúznak, ha erre lehetőség nyílik, de ez szinte bármilyen városról elmondható. Csak ügyelni kell arra, hogy mindig tisztában legyünk a környezetünkkel.
A helyiekkel való beszélgetés elősegítése érdekében tanulj meg egy kicsit olaszul, még akkor is, ha ez csak néhány kulcsfontosságú kifejezés, amely segít a beszélgetésben. Néha ugyanolyan kíváncsiak ránk, mint mi rájuk.
 
 
8. Szicília 
Szicília saját világ, és remek oka Olaszország meglátogatásának. A görög templomok, a normann templomok, a római mozaikok és a klasszikus barokk városok rendkívüli kombinációjával Szicília a kultúrák olvasztótégelye, amely több ezer éves külföldi megszállást tükröz. A Taormina gyönyörű látványától kezdve a csodálatosan megőrzött Agrigento-templomokig és a csodálatos Monreale-székesegyházig Szicília annyit kínálhat azoknak, akik vállalkoznak a szigeten. És ne felejtsük el az Etna tűzhányót. Ez a hatalmas, nagyon aktív vulkán uralja a tájat Szicília keleti oldalán, és nagyszerű napos kirándulást tesz lehetővé Taormina vagy Catania irányából.
Szicíliát érintő útjainkat megtalálod itt --> SZICÍLIA
 
 
9. Hegyek és tavak
Lehet, hogy a hegyek és a tavak nem az első olyan dolog, amelyek eszünkbe jutnak, amikor olaszországi látogatást fontolgatunk, ám ezek mégis jó okot adnak az utazás megtervezéséhez. Az északkeleti lenyűgöző Dolomitoktól az északi olasz Alpokig kihagyhatatlan helyek azok számára, akik túrázni, kerékpározni és síelni szeretnének. Észak-Olaszország emellett a legszebb tavaknak ad otthont, beleértve a Comói-tót, a Maggiore-tót és a Garda-tót. Ha élvezni szeretnéd az összes természeti szépséget, amelyet Olaszország kínál, akkor érdemes ellátogatnod a hegyekbe és a tavakhoz északon.
 
 
10. Nem kell bankot robbantani
A legtöbb ember soha nem fontolja meg az olaszországi utazást, mert feltételezik, hogy ez túl drága lesz. Noha a világban való utazgatás általában drága lehet, ide azért nem kell bankot robbantanod. Számos stratégia használható a költségek megtérítésére. Jó tipp lehet a szezonon kívüli utazás, ugyanis főszezonban magas a kereslet, így a szállásárak is megugranak.
 
Ha nincs időd a keresgélésre, szervezésre, illetve szereted ha valaki körbevezet és mindent elmesél, ha nem csak látni szeretnéd a várost, de érdekes információkat is szívesen veszel, akkor nézz szét kínálatunkban: https://legjobbutak.hu/ vagy keress minket: utazas@legjobbutak.hu. 
 
 
Ciao!
Vissza a hírekhez