TIPP: 11 gyönyörű strand Monopoli, Puglia közelében

Kategória: Utazás,

A Pugliában található Monopoli közelében lévő partszakasz tele van apró öblökkel és rejtett csodaszép strandokkal. Ha oda készülsz, most segítünk hogy melyik strandokat próbáld ki...
 
Monopoli érdekes és ősi halászfalu, fehérre mosott kőépületeivel és szobrokkal tarkított templomaival. Körülbelül 30 km-re délre fekszik Bari városától, Puglia tartományban (régiesen Apulia)- ha egy térképet böngészel, akkor a csizma sarkában keresd
A „Monos Polis” név egyedülállóan páratlant jelent, és ami még napjainkban is azzá teszi, az a fantasztikus partvonala, mely Apulian partvidékét tarkítja. Megbújnak benne homokos szakaszok, melyeket kis rejtett barlangokban és alacsony mészkősziklákban fedezhetünk fel.
 
Néhány strand közvetlenül a városban van, mások egy kicsit távolabb. Egyeseknek napernyőkkel és napozóágyakkal felszerelt strandklubja van, mások rejtve vannak és eléggé nehezen elérhetőek. Minél távolabb kerülsz a várostól, annál inkább váltakoznak a gyönyörű öblök az alacsony sziklák és lenyűgöző barlangok között.
 
És most bemutatjuk a Monopoli közelében fekvő 11 legszebb strandot:
 
1. Monopoli Város
A Cala Porta Vecchia egy kis öböl a város tizenhatodik századi erődített falainak lábánál, emellett a történelmi központtól a legegyszerűbben megközelíthető. Ez egy homokos szakasz, amely az ókori falak alatt vonul végig és ingyenesen elérhető. Nagyon festői környezet, ahol egy gyönyörű sétány is található.
 
2. Monopoli Város: Cala Porto Bianco
A Cala Porto Bianco öböl könnyen megközelíthető az útról és a kerékpárútról egyaránt. Ez egy kicsi homokos rész, amely az alacsony sziklák között rejtőzik, tele éttermekkel. Az öböl felé néző úton egy bár található, ahol olthatod a szomjúságod.
 
3. Monopoli Város: Cala Porto Rosso
A Cala Porto Rosso egy kicsi ingyenes strand Monopoli déli részén, közvetlenül a Cala Porto Bianco-t követően. A strand déli peremén nagy sziklafalak és pázsit is található, ahol nyugodtan pihenhetsz, és közvetlenül eléred a tengert is. Bár a víz eléggé hűvös, de egy kellemes kis bár szolgáltatja a zenét és a hangulatot. A hely elég nyugis.
 
4. Észak- Monopoli: Carla Susca
A Cala Susca egy nagyon kicsi, de könnyen elérhető öböl. Egy hosszú sziklás szakasz veszi körbe, ahol pihenhetsz, napozhatsz, vagy vízbe is mehetsz. 
Tipp: A tengerfenék sziklás, ezért tanácsos vízcipőt viselni.
 
5. Észak- Monopoli: Carla Monaci
Cala Monaci és a Zöld barlang (Green Cave)- egy másik útvonal a vízhez a parkolóból, északról. A kis strand nagyon könnyen megközelíthető, és sok-sok fedett piknikasztal is rendelkezésünkre áll.
Tipp: Monopoli északi részén, közvetlenül a Lido Pantano mellett található egy hatalmas parkoló, ahonnan több apró öböl is elérhető. A parkolóban van néhány térkép a körzetről, amely segít megtalálni az utat.
 
6. Dél- Monopoli: Calamarena
Calamarena valószínűleg az egyik legjobb strand Monopoli déli partján, melyet a helyiek is nagyon szeretnek. Egyesek szerint a partszakasz ezen részei „érintetlenek” és „vadak”.
Itt élvezheted a kristálytiszta kék vizet, a tenger moraját távol a tömegtől, a lenyűgöző kilátást Monopoli történelmi központjára, de napozóágyak és napernyők is kölcsönözhetők, valamint bár is található, tipikus apuliai ételek menüjével. Ha szereted az egyszerűséget és a természetet, ez a tengerpart a Neked való.
 
7. Dél- Monopoli: Cala Paradiso
A Cala Paradiso egy strandklub, amely különböző szolgáltatásokat nyújt, például napernyőket és napozóágyakat, valamint egy kis részen ingyenes strandot (még akkor is, ha a parkolásért fizetni kell). Egy étterem is várja a turistákat pizzával és bárral, néhány snackel, valamint esti diszkóval a csillagok alatt.
 
8. Southern Monopoli: Spiaggia di Porto Marzano
A keskeny és mély öbölben elhelyezkedő Spiaggia di Porto Marzano egy valódi rejtett drágakő azok számára, akik szeretnek sütkérezni egy homokos tengerparton és élvezni a mediterrán tájat.
Tipp: ha szeles nap van, akkor ez a strand a leginkább ajánlott, mivel két sziklás gerinc védi. Egy privát rész napozóágyakkal várja a vendégeket, és bár is rendelkezésre áll friss snackekkel.
 
9. Dél- Monopoli: Spiaggia di Porto Ghiacciolo
A Santo Stefano ősi apátságának lábánál elhelyezkedő Spiaggia di Porto Ghiacciolo kissé elhagyja a járt utat, de káprázatosn, amikor a türkizkék víz felhúzódik, és átfolyik a puha homokon. Ez egy nagyon ajánlott hely a fiatal családok számára, mivel az itt található tenger puha homokos fenekű. Saját parkolóval rendelkezik, és strandszékek bérelhetők. Hétvégente fiatalok tömegét vonzza, akik koktélokat fogyasztanak a bárban és jó ételeket az étteremben, miközben élvezik a hihetetlen kilátást. 
Tipp: A „Ghiacciolo” név (szó szerint „jégcsap”) abból a vízből származik, amely mindig nagyon hideg.
 
10. Dél- Monopoli: Capitolo
A Cala Verde stranddal kezdődik a Capitolo nevű szakasz. Lágy homokos és sziklás részek hosszan elnyúlva váltakoznak. Számos strandklub várja különböző pénztárcához igazított ajánlataival a vendégeket, az éttermek pedig a frissen fogott tenger gyümölcseivel csalogatják az éhes szájakat.  
A Capitolo strand déli végén található az Egnazia Archeológiai Park.
 
11. Dél-Monopoli: Spiaggia di Santo Stefano
Két sziklás gerinc között található a Spiaggia di Santo Stefano varázslatos hely, mely egy természetes öbölre néz és még egy középkori vár is emeli a hely hangulatát.
A víz kristálytiszta a természetes forrásoknak köszönhetően, amelyek a talajból áramlanak. A vizet a 14. században bencés szerzetesek használták. A kemping területén a kalandos utazók hozzáférhetnek a nyilvános strandhoz, míg a magántulajdonban lévő területek minden kényelmet biztosítanak.
 
 
 
Forrás: thetravelmagazine.net
Vissza a hírekhez