Palócföld rejtett kincsei

Ne hagyja ki a Somoskő – Ipolytarnóc - Hollókő hármast! Történelmi vár, természetvédelmi terület, és a legeredetibb magyar falu - mely a világörökség része -  várnak Önre!

 

Időpont Utazás Elhelyezés Ellátás
augusztus 29. luxus autóbusszal szállás nélkül önellátó
 
Program:
 
Találkozás 6:45-kor a Centrum mögötti parkolóban, indulás 7:00-kor, utazás rövid pihenőkkel. Érkezés kb. 9:30 órakor Somoskő látványos, vulkáni csúcsra épült középkori várához. Látogatásunkat a vár alatt található Petőfi Emlékkunyhó megtekintésével kezdjük ezután egy kellemes sétával jutunk fel a várhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a környező vidékre. Megcsodálhatjuk a vár mellett a sziklafalból kihajló, 16 méter hosszú oszlopos bazaltömlést, mely az orgonasípokhoz hasonló és európai ritkaságnak számít. Ezután ellátogatunk a „magyar Pompei”-nek is nevezett ipolytarnóci ősmaradványokat bemutató természetvédelmi területre. Itt egy rendkívül színvonalas XXI. századi látogatóközpont várja a látogatókat, ahol 4D moziban idézhetjük fel a több millió évvel ezelőtti világot, de a mai fák lombkoronájában is tehetünk egy sétát. Délután Hollókőre érkezünk, mely a legeredetibb magyar falu, a világörökség része. Sétálunk a falu főutcáján, ahol a népmesébe illő jellegzetes fehér, tornácos, kontyolt palóc parasztházak sorakoznak. Felkeressük a falu jelképének számító apró, fazsindelyes, római katolikus templomot, mely a falu szívében áll. A műemléki védelem alatt álló házak legnagyobb része ma látogatható, így szabadidő keretében a legtöbbe be is mehetünk, egyikben falumúzeum, másikban postamúzeum, harmadikban babamúzeum vár minket. Némelyik vendéglátóhelyként is funkcionál, így belekóstolhatunk a palóc konyha remekeibe. Késő délután hazaindulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.
 
 
Részvételi díj: 9.800 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, az idegenvezetés költségeit.
 
Nem tartalmazza a belépőjegyek díját.
 
Belépőjegyek
Belépők – tájékoztató jelleggel:
 
Somoskő vára:
 
- felnőttek 1,15 EUR,
 
- gyermekek 0,50 EUR.
 
Ipolytarnóc
 
Sétálójegy: 600 Ft/fő
 
Lombkorona kiegészítő jegy: 500 Ft/fő
 
4DX mozi a fogadóépületben:
 
– Teljes árú jegy: 1 100 Ft/fő.
 
– Iskolai 4D csoportjegy*: 1 000 Ft/fő
 
Geológiai túrajegyek:
 
– Teljes árú jegy: 1 600 Ft/fő
 
– Kedvezményes jegy** 1 000 Ft/fő
 
** nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak

Felszállási helyek:

Autóbuszaink Miskolcról, a Centrum mögötti parkolóból indulnak. Irodánk felszállási lehetőséget biztosít a menetirányba eső helyeken. Foglaláskor kérjük válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra. 

Ülőhelyek:

Lehetőség van az autóbuszon fix ülőhely vásárlására. Ennek összege 2.500 Ft/fő. Egyéb esetben az ültetés a jelentkezések és a befizetések sorrendjében történik. 

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Ennek megkötése nem kötelező. A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Minden Ft-ban fizetett összeg 3 %-a.

Betegség-baleset-poggyász biztosítás: 

Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításáról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak. A biztosítás díja minden program esetében 430 Ft/fő/nap. 

Palócföld rejtett kincsei Palócföld rejtett kincsei Palócföld rejtett kincsei Palócföld rejtett kincsei Palócföld rejtett kincsei Palócföld rejtett kincsei