Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással

Utazzon el Pécsre, Magyarország legszebb fekvésű, történelmi emlékekben gazdag nagyvárosába, mely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselte! A Zsolnay Kulturális Negyedben Dr. Gugyi László műgyűjtő közel 700 kerámiatárgyból álló Zsolnay-magángyűjteményét csodálhatjuk meg. Pécs nevezetességeinek megismerése után Villányba, a bor városába folytatjuk utunkat. Este fakultatív programként a Bock pincészetbe látogatunk, ahol borvacsorával egybekötött borkóstolás és pincelátogatás várja az érdeklődőket! Másnap a Siklósi vár sem maradhat ki a programból, ahol a legnépszerűbb tévésorozatot, a Tenkes Kapitányát forgatták.

 

 

Időpont Utazás Elhelyezés Ellátás
október 3-4. luxus autóbusszal Hotel *** reggeli

 

Program:

1. nap

Találkozás 4:45-kor a Centrum mögötti parkolóban, indulás 5:00-kor, utazás rövid pihenőkkel. Érkezés kb. 10 órakor Pécsre, Magyarország legszebb fekvésű, történelmi emlékekben gazdag nagyvárosába, mely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselte.

A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed. Itt az Amerikai-Egyesült Államokban élő Dr. Gugyi László műgyűjtő közel 700 kerámiatárgyból álló Zsolnay-magángyűjteményét csodálhatjuk meg, mely páratlan értéket képvisel. A tárlatnak otthont adó Sikorski-házat elsőként adták át a Zsolnay Negyed beruházásai közül, hogy mielőbb a nagyközönség előtt is láthatóvá válhasson a különleges kiállítás.

A Varázsóra elnevezésű, látványos fizikai kísérletek során játékos formában bővíthetjük fizikai ismereteinket, találhatunk magyarázatot a bennünket körülvevő világ jelenségeire. Választ kaphatunk például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön, mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és hogy mire képes a légnyomás…

A Kézműves Boltok Utcájában a Csoko-Láda Csokoládébolt és a Nosztalgia Cukorka Látványbolt csábítja az édesszájú gyerekeket és felnőtteket, ahol a finomságok mellett akár a készítés folyamatába is bepillanthatnak a látogatók.

Ezt követően rövid városnéző séta keretén belül megtekintjük Pécs két emblematikus épületét, az impozáns neoromán székesegyházat és a főtéren álló hajdani dzsámit.

A székesegyházba belépve diadalív által kettéosztott hatalmas belső tér tárul föl, amelynek hatását a sátoros főoltár fokozza. A kóruson négy manuálos, 6101 síppal rendelkező orgona áll, az egykori pécsi Angster Orgonagyár alkotása.
A belvárosban álló Gyertyaszentelő Boldogasszony templom hazánk páratlan török kori műemléke, a magyarországi török-iszlám építészet legjelentősebb alkotása. 

A pécsi belváros szívében, a világörökségi helyszíneken egy ősi világba, Pécs római kori elődjébe, Sopianea-ba látogatunk. Itt találhatóak a 2000 óta UNESCO világörökségi védettséget élvező, valamint a hungariumként is elismert, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák. Az ókeresztény sírépítmények tucatnyi földalatti sírkamrája több mint 1600 évig pihent a felszín alatt. Páratlanul különleges föld alatti világ vár ránk, változatos alaprajzú sírkamrák, sírépítmények között bolyonghatunk.

Pécs gyönyörű belvárosában rövid szabadprogramra nyílik lehetőség, majd 17 órakor elindulunk Villányba, a bor városába. Este fakultatív programként a Bock pincészetbe látogatunk, ahol borvacsorával egybekötött borkóstolás és pincelátogatás várja az érdeklődőket. Ezt követően a szállás elfoglalása Harkányban.

 

2. nap

Reggeli után Harkányban, a csendes gyógyüdülőhelyen megnézzük a fürdőt, mely páratlan kénes gyógyvizéről híres. Gondozott parkok, madárcsicsergés, jó levegő, gólyafészek a templomtoronyban, kedves mosolygós emberek, szobrok fogadják még az embereket a városban.

Ellátogatunk a Siklósi várba, ahol a legnépszerűbb tévésorozatot, a Tenkes Kapitányát forgatták. A vár a tatárjárás utáni korszakban épült. Az erődítmény három részből áll, a külső vagy alsó vár területe ma egy szépen gondozott park, innen jutunk a jelképes felvonóhídon keresztül a belső vár bejáratát képező, hatalmas barbakánhoz, amelyen a Batthyány család címere látható. Érdemes felmászni a barbakán gyilokjárójához, egyrészt a környékre nyíló szép kilátás miatt, másrészt innen kitűnően szemre vehetjük a belső vár pártázatos középkori falait, ill. a négyzet alakú várkastélyt.

Ezután megállunk Máriagyűdön, a festői fekvésű zarándokhelyen ahol a Tenkes aljában fekvő Máriagyűd kegytemplomát, a csodaszépen felújított, kéttornyú, barokk stílusú templomot nézzük meg. A Mária-kegyszobor, a közeli forrás a környék kihagyhatatlan látnivalója.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 28.900 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedés, 1 éjszaka szállás, 1 reggeli és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépőjegyek díját.

Fakultatív vacsora: 3.500 Ft/fő

Fakultatív program:                              Villányi borkóstolás: 3.000 Ft/fő

Belépők:Zsolnay Negyed:                       Felnőtt: 1600 Ft                                

                        Varázsóra:                        Egységes jegyár: 1000 Ft           

  Székesegyház + dzsámi:                        Teljes árú: 2800

           Világörökségi séta:                       500 Ft

                      Siklósi vár:                        Felnőtt: 1500 Ft

                                                          

A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek, kismértékben változhatnak.


Felszállási helyek:

Autóbuszaink Miskolcról, a Centrum mögötti parkolóból indulnak. Irodánk felszállási lehetőséget biztosít a menetirányba eső helyeken. Foglaláskor kérjük válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra. 

Ülőhelyek:

Lehetőség van az autóbuszon fix ülőhely vásárlására. Ennek összege 2.500 Ft/fő. Egyéb esetben az ültetés a jelentkezések és a befizetések sorrendjében történik. 

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Ennek megkötése nem kötelező. A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Minden Ft-ban fizetett összeg 3 %-a.

Betegség-baleset-poggyász biztosítás: 

Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításáról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak. A biztosítás díja minden program esetében 430 Ft/fő/nap. 

Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással Pécs és a Zsolnay Negyed, Villányi borkóstolással