Szeged és Ópusztaszer

Látogasson el Ópusztaszerre, tekintse meg a felejthetetlen élményt nyújtó Feszty-körképet, felidézve történelmünk 11 évszázaddal ezelőtti eseményének, a honfoglalásnak néhány epizódját! Ezután Szeged gyönyörű belvárosában sétálunk, megnézzük a Dóm-teret, sétálunk a Tisza-partján, és lehetőség lesz a híres szegedi halászlé kóstolására is egy csárdában. Ne hagyja ki ezt a csodálatos programot!

 

Időpont Utazás Elhelyezés Ellátás
szeptember 19. luxus autóbusszal szállás nélkül

önellátó

 

 

Program:

Találkozás 4:45-kor a Centrum mögötti parkolóban, indulás 5:00-kor, utazás rövid pihenőkkel. Érkezés kb. 9:30 órakor Ópusztaszerre, a Nemzeti Történeti Emlékparkba. A park legfontosabb látnivalója a felejthetetlen élményt nyújtó Feszty-körkép. Az 1800 négyzetméteres, 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű, kört formázó panorámakép felidézi történelmünk 11 évszázaddal ezelőtti eseményének, a honfoglalásnak néhány elképzelt epizódját. A magyarok bejövetele" c. monumentális körképfestmény az 1896-os millenniumi ünnepségek egyik legfőbb attrakciója volt, s ma is az Emlékpark legnagyobb vonzereje. 

A XVIII. század végétől ismert műfaj lényege, hogy a néző egy kör alakú épület közepén lévő pódiumról egy körbefutó festett képet lát, mely előtt műterepet alakítanak ki. A kettőt úgy hangolják össze, hogy azt érezzük, valóságos tájba csöppentünk.

A hatalmas területen fekvő park több látványosságot is kínál, a modern, kerek látogatóközpontban, a Rotundában a Feszty-körkép mellett több interaktív kiállítást is találunk. A millenniumi Árpád-emlékmű mellett magasodnak az érdekes alakú Csete-jurták, távolabb pedig a Skanzen épületeibe tehetünk látogatást.

Kirándulásunk következő állomása Szeged, Magyarország harmadik legnépesebb városa, Dél-Alföld legnagyobb városa.

Ellátogatunk a kihagyhatatlan Dóm térre- ami a 12000 négyzetméteres nagyságával megegyezik a Velencei Szent Márk tér méretével -az 1913 és 1931 között épült Fogadalmi templomhoz, mely előtt a Szentháromság szobor található.

Megnézzük a szecessziós stílusban épült házakat, a Reök Cukrászdát, a Szent István téren az ország első vasbetonból készült vízitornyát, sétálunk a Tisza-partján, felfedezzük a szegedi szobrokat, végigsétálunk Szeged legendás utcáján, a Kárász utcán, majd a város legnagyobb terén, központi helyén, a borfesztiválok helyszínén, a Száchenyi-téren. Kelet-Európa egyik legszebb terét évszázados platánfák, pompás virágzatú magnóliák és több más különleges növény, szökőkutak és szobrok teszik különlegessé. A híres halászlé kóstolására is lesz lehetőség egy csárdában.

17 órakor kezdjük meg hazautazásunkat Miskolcra. Érkezés 21:30 körül.

Részvételi díj:
12.400 Ft/fő
miskolci indulással,
mely ár tartalmazza az autóbusz közlekedés és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépőjegyek díját.

 

Belépők: 

Ópusztaszer:     

Feszty jegycsomag: 3200 Ft (Skanzen, Nomád Park, Rotunda kiállításai, Feszty-körkép, Látogatóközpont kiállításai)

Kiegészítő jegy: 800 Ft Szer története és Magyarország történelme 3 D-ben. (filmvetítés + Vándorkönyv)

 

A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek, kismértékben változhatnak.


Felszállási helyek:

Autóbuszaink Miskolcról, a Centrum mögötti parkolóból indulnak. Irodánk felszállási lehetőséget biztosít a menetirányba eső helyeken. Foglaláskor kérjük válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra. 

Ülőhelyek:

Lehetőség van az autóbuszon fix ülőhely vásárlására. Ennek összege 2.500 Ft/fő. Egyéb esetben az ültetés a jelentkezések és a befizetések sorrendjében történik. 

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Ennek megkötése nem kötelező. A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Minden Ft-ban fizetett összeg 3 %-a.

Betegség-baleset-poggyász biztosítás: 

Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításáról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak. A biztosítás díja minden program esetében 430 Ft/fő/nap. 

Szeged és Ópusztaszer Szeged és Ópusztaszer Szeged és Ópusztaszer Szeged és Ópusztaszer Szeged és Ópusztaszer Szeged és Ópusztaszer Szeged és Ópusztaszer