Tihany, a romantikus régi idők faluja

Látogasson el Balatonfüredre, sétáljon a lenyűgöző Tagore-sétányon! Megnézheti a 250 éves múltra visszatekintő Anna Grand Hotelt, a Református Nagytemplomot és a híres Szanatóriumot. Majd Tihanyban, a levedulák hazájában a Tihanyi Bencés Apátságba látogathat és a Visszhang-dombon megfigyelheti a tihanyi visszhangot. A Magyar Királyok Panoptikumában pedig a magyar királyok élethű és életnagyságú viaszfigurái nyújtanak felejthetetlen élmélnyt!

 

Időpont Utazás Elhelyezés Ellátás
augusztus 22. luxus autóbusszal szállás nélkül önellátó
 

 

Program:

Találkozás 4:45-kor a Centrum mögötti parkolóban, indulás 5:00-kor, utazás rövid pihenőkkel. Érkezés kb. 10 órakor Balatonfüredre, a Balaton északi partjának fővárosába.

Sétálunk a híres parti sétányon, a Tagore sétányon, melynek első fáját a névadó indiai költő ültette 1926-ban, hálából gyógyulásáért. Azóta hírességek sora követte a hagyományt, például Göncz Árpád és Farkas Bertalan.

Ezután megtekintjük a Jókai Mór emlékházat, mely 1870-ben épült. Jókai itt írta az Aranyembert, és számos novellát is. Az állandó kiállítás során bepillantást nyerünk a Jókai család mindennapjaiba.

Ellátogatunk a több, mint 250 éves múltra visszatekintő Anna Grand Hotelhez. Ez a szálloda ad otthont a legendás Anna-bálnak. A következő nevezetesség, amit megnézünk, a Református Nagytemplom, az óváros legmagasabb épülete. Az egytornyú "fehér templom", a reformátusok százéves temploma. Elsétálunk a XX. század elején már nemzetközileg is híres Szanatóriumhoz is. A szanatórium színházterme alatt található fedett sétányon azoknak a kiváló költőknek, tudósoknak, kutatóknak az emléktáblája található, akik Füredről írtak, vagy fontosat tettek a városért.

Utunkat Tihanyba, Magyarország egyik legszebb fekvésű településére folytatjuk. A legfőbb látnivaló a Tihanyi Bencés Apátság a település közepén magasodó domb tetején található.I.András király 1055-ben alapította a monostort és családi temetkezési helyet. Az apátság latinul írt alapító levele a legrégebbi ránk maradt magyarországi oklevél. Fenn a Tihanyi Bencés Apátság közelében elterülő Visszhang-dombon tiszta időben megfigyelhetjük a tihanyi visszhangot.

Ha már Tihanyban járunk, nem hagyhatjuk ki a központban található Magyar Királyok Panoptikumát sem, ahol Géza fejedelemtől kezdve, Károly Róberten keresztül, Luxemburgi Zsigmondot is beleértve Mátyás királyig bezárólag láthatjuk a magyar királyok élethű és életnagyságú viaszfiguráit betekintve ezzel Magyarország történelmébe.

A Belső-tó partján fekvőLevendula Ház Látogató Központban interaktív kiállítást csodálhatunk meg a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula-termesztésről. Kisfilmet láthatunk a Tihanyi-félszigetről és a levenduláról, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról, souvenireket vásárolhatunk a levendula ajándékboltban, valamint teázó, kézműves foglalkoztató, és élménykert is vár minket.

Ezt követően Tihany gyönyörű sétáló utcájában rövid szabadprogramra nyílik lehetőség, majd 17 órakor megkezdjük hazautazásunkat Miskolcra. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj:
11.400 Ft/fő
miskolci indulással,
mely ár tartalmazza az autóbusz közlekedés és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépőjegyek díját.

Belépők:

Tihanyi Bencés Apátság Múzeum:                         Teljes árú: 1800 Ft

                                                                             Diák/nyugdíjas: 990 Ft

                                                                             Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 4600 Ft                      

Levendula Ház Látogató Központ:                         Felnőtt: 1200 Ft

                                                                              Kedvezményes: 1000 Ft

                                                                              Gyermek: (3-14 éves): 600 Ft

                                                                              Családi: (2 fő felnőtt, 2 fő 3-14 éves gyermek): 3000 Ft

                                                                              Gyermek 3 éves korig: ingyenes

                              


Felszállási helyek:

Autóbuszaink Miskolcról, a Centrum mögötti parkolóból indulnak. Irodánk felszállási lehetőséget biztosít a menetirányba eső helyeken. Foglaláskor kérjük válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra. 

Ülőhelyek:

Lehetőség van az autóbuszon fix ülőhely vásárlására. Ennek összege 2.500 Ft/fő. Egyéb esetben az ültetés a jelentkezések és a befizetések sorrendjében történik. 

Útlemondási biztosítás:

Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Ennek megkötése nem kötelező. A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. Minden Ft-ban fizetett összeg 3 %-a.

Betegség-baleset-poggyász biztosítás: 

Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításáról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak. A biztosítás díja minden program esetében 430 Ft/fő/nap. 

Tihany, a romantikus régi idők faluja Tihany, a romantikus régi idők faluja Tihany, a romantikus régi idők faluja Tihany, a romantikus régi idők faluja Tihany, a romantikus régi idők faluja Tihany, a romantikus régi idők faluja Tihany, a romantikus régi idők faluja